Održana Izborna sjednica Skupštine Sindikata bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske

09.10.2023.

SBF- Zadnjeg dana rujna o. g., održana je Izborna sjednica Skupštine Sindikata bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske. Na sjednici je tajnim glasovanjem, za novog predsjednika izabran Davor Tomić. Istodobno je prestao mandat Petru Perkoviću, dugogodišnjem predsjedniku SBF-a, koji je tu funkciju obnašao volonterski. Izabrani su i članovi odnosno članice tijela SBF-a. U Nadzorni odbor SBF-a izabrani su: Siniša Čeko, Jelena Milišić i Helena Zake, u Statutarni odbor SBF-a izabrani su Dražana Badrov, Marijo Gilić i Igor Savanović te u Stegovni odbor: Ivana Čizmić, Vesna Ljubetić i Suzi Pivać.

Petar Perković je zahvalio na dugogodišnjoj suradnji te sve prisutne, a osobito sindikalne povjerenike pozvao na kontinuirani rad, sve za zajedničku dobrobit članova SBF-a. Naglasio je, kako su zahtjevna vremena pred sindikalnim povjerenicima kako u borbi za povećanje plaća i drugih primanja tako i u borbi za svakog člana, a kako bi Sindikat imao potrebnu pregovaračku snagu. Novoizabrani predsjednik je zahvalio na podršci i danoj mu prilici. Istaknuo je kako živimo u izrazito dinamičnom vremenu, kojega prate svakodnevne promjene, slijedom čega kontinuirana i pojačana edukacija sindikalnih povjerenika te daljnje međusobno povezivanje i zajednički rad biti će najznačajnije zadaće njegova mandata.

Na poziv SBF-a sjednici Skupštine se i ovaj puta odazvao Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, u čijem je članstvu i SBF. Sever se prisjetio dugogodišnje, nadasve uspješne suradnje sa SBF-om i Petrom Perkovićem, te mnogim kolegama od dana osnivanja NHS-a pa do danas.

Čestitamo novoizabranom predsjedniku SBF-a kao i članovima tijela SBF-a i želimo im uspješan rad. Zahvaljujemo našem dugogodišnjem predsjedniku Petru Perkoviću na uspješnom vođenju SBF-a, odličnoj suradnji i nesebičnoj predanosti članovima Sindikata tijekom cijeloga mandata.

Izvijestio: Glavni ured

Foto: SBF