Održano savjetovanje za sindikalne povjerenike SBF-a

23.04.2019.

SBF- krajem ožujka ove godine, u organizaciji Sindikata bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske održano je tradicionalno, proljetno savjetovanje za sindikalne povjerenike i članove radničkih vijeća.

Melita Čičak, pomoćnica ministra za mirovinski sustav održala je predavanje vezano za mirovinsku reformu i promjene u mirovinskom osiguranju s naglaskom na promjene u pogledu ostvarivanja prava na mirovinu, kao i nove mogućnosti zapošljavanja umirovljenika. Darko Milković, sudac Vrhovnog suda RH, održao je predavanje o stajalištima recentne sudske prakse VSRH u pogledu otkaza ugovora o radu s posebnim osvrtom na ulogu radničkog vijeća, odnosno sindikalnog povjerenika koji je preuzeo prava i obveze radničkog vijeća, tijekom postupka otkazivanja ugovora o radu. Željka Obradović, voditeljica pravne zaštite SBF-a, govorila je o ostalim načinima prestanka ugovora o radu s posebnim osvrtom na pravni i porezni aspekt isplate otpremnina u radnom odnosu. Sudionici savjetovanja pokazali su izniman interes za naznačene teme, a predavači opravdali status izvrsnosti u svome području.

„Organiziranje tematskih edukacija sindikalnih povjerenika s pažljivo odabranim predavačima, jedna je od najznačajnijih aktivnosti koju kontinuirano provodi Glavni ured SBF-a, što našim sindikalnim povjerenicima otvara mogućnost za pružanje ozbiljne i učinkovite potpore članovima pri svakodnevnom rješavanju njihovih problema", istakao je predsjednik SBF-a, Petar Perković prilikom otvaranja savjetovanja.