Potpisan novi kolektivni ugovor u Raiffeisenbank Austria d.d.

05.03.2021.

SBF SP RBAS - Sindikat i Uprava RBA d.d. potpisali su 22.2.2021. g. novi Kolektivni ugovor koji je obogaćen brojnim poboljšanjima i novostima koje će zasigurno povećati zadovoljstvo svih djelatnika RBA i Grupe.

Pregovori su bili uspješni. Prije svega se želimo zahvaliti našim članovima, koji svojim članstvom Sindikatu daju podršku i time osiguravaju osnovni cilj Sindikata – a to je mogućnost pregovaranja i sklapanje Kolektivnog ugovora.

Nastavno se zahvaljujemo članovima pregovaračkog tima banke, predsjednici Uprave Liani Keserić, direktorici HR-a Ireni Bašić Štefanić i pravnom ekspertu Luki Uvodiću - na konstruktivnim pregovorima i predanom radu na usvajanju Kolektivnog ugovora.

 

Zahvaljujemo se također i članovima pregovaračkog tima RBAS-a; Davorki Topol, glavnoj sindikalnoj povjerenici,  članovima glavnog sindikalnog povjereništva: Marku Cigiću i Heleni Zake, voditeljici Pravne službe SBF-a Željki Obradović, što su fokusirano tražili rješenja za usuglašavanje zahtjeva i mogućnosti realizacije uz svesrdnu pomoć ostatka članova glavnog sindikalnog povjereništva: Kristine Gubić, Ive Radočaj i Nevena Kottniga koji su svojim stručnim znanjem pomogli u analizi i postizanju najboljih dogovora.

 

U okviru danih okolnosti i realnih mogućnosti, zadovoljni smo jer smo osim zadržavanja prethodno dogovorenih uvjeta iz prvog Kolektivnog ugovora unaprijedili naš položaj s  novougovorenim uvjetima i materijalnim benefitima te što smo naš KU  uskladili  s europskim propisima, osobito u pogledu usklađivanja privatnog i poslovnog života najosjetljivijih kategorija radnika,  jednakosti plaća žena i muškaraca, prava na informiranje i transparentnost i druga pitanja.

Uvijek može bolje, a sada je red da uz   kontinuiranu podršku članova i uključivanje novih članova, osiguramo provođenje potpisanog KU, kao i još veću reprezentativnost za sljedeće pregovore.

Izvijestila:

Davorka Topol